Wat is er in de omgeving te doen


Bijna te veel om op te noemen

We zijn een unieke uitvalsbasis voor al uw uitstapjes, een keur aan mogelijkheden zowel op sportief, cultureel als culinair gebied.

De kloof van de Gorges du Verdon

Voor de liefhebbers van ongekend natuurschoon en de sportievelingen: 700 km aan wandelpaden ter beschikking! Er kunnen op veel plekken kano’s worden gehuurd. Vanuit de auto bekijken? Dat kan ook, het is een dagtocht van 140 km, waarbij u zult genieten van de spectaculaire uitzichten. U passeert het dorp Moustiers Ste. Marie waar u het mooie aardewerk kunt bewonderen.

La Montagne St. Victoire of La Ste Baume

Op 30 km, speciaal voor wandelliefhebbers kunnen eindeloze wandelpaden worden gevolgd.

Wielersport

Op de Mont Ventoux, voor de liefhebbers.

Watersport

Het meer van St. Croix of d’Esparron voor waterliefhebbers en kajakkers, maar er zijn ook verleidelijke strandjes.

Aix en Provence

Deze levendige studentenstad, zeer geliefd bij de Fransen, is de stad van Cezanne en ligt op een halfuur. (Bij het Office de Tourisme is een Nederlands sprekende Fransman werkzaam) Dagelijks is er in het historische centrum een Provencaalse markt op het prachtige plein voor het Hotel de Ville. De nabijgelegen drukke winkelstraatjes bevatten veel chique boetiekjes. Ze monden bijna allen uit op de mooiste boulevard van de Provence: de Cours Mirabeau. Neem een terrasje en geniet van de platanen, fonteinen en beeldschone huizen aan de overkant die de grandeur van weleer nog met zich meedragen. Bezoek het Musee Granet of het Atelier van Cezanne. Vanuit Jouques rijdt dagelijks een bus naar Aix. ‘s Zomers is er gedurende een maand een muziekfestival.

Arles

Arles ligt aan de rand van de Camarque. In deze karaktervolle stad waar van Gogh enige tijd leefde en werkte, kunt u een van-Gogh-wandeling maken. Hij heeft op het mooiste plein van de stad, Place du Forum, “Cafe du Nuit” geschilderd. In het centrum van de stad staat een arena uit de 1e eeuw. In de zomer vindt jaarlijks een internationaal fotografiefestival plaats. In het museum Reattu hangen ruim 50 Picasso’s. En als u toch in die hoek bent:

Carrières de Lumières in Les Baux de Provence

Een Klank en Lichtspel – Spektakel in een steengroeve met beroemde schilders als thema dat u moet beleven. Doe dat op woensdag, want dan is er markt in St. Remy de Provence.

Het plateau de Valensole

Dit plateau ligt vlakbij de Gorges du Verdon. Half juni-half juli een kleurenfeest met enorme koren- en lavendelvelden met een bijna bewelmende geur. Een prachtige wandeling over het plateau van Sault waar u de mooiste paarse velden vindt. Vergeet niet een pot lavendelhoning mee te nemen. Voor een lavendel-distilleerderij hoeft u overigens niet zo ver van huis te gaan: In het nabijgelegen Jouques, op 12 km, is er ook een met een schattig winkeltje met lavendelproducten.

Provencaalse Markten

Vinon (20 min.)

Op zondag vindt u, verscholen onder de platanen, het lekkerste plein van het dorp.

St. Maximin la Ste. Baume (15 min.)

Op woensdag. Hier is overigens ook een levendig winkelcentrum met een grote HyperU-supermarkt. Een prachtige basiliek en klooster in het centrum en buiten de stad de grot van Maria Magdalena (Fikse wandeling!) In de zomer is er van alles te doen in het buitentheater van de kloostertuin.

Vauvenargues (20 min.)

Hier bevindt zich het Kasteel van Picasso waar hij is begraven.

Varages (18 km.)

Dit is het pottenbakkersdorp met een ruim gesorteerde aardewerk­fabriek waar je rechtstreeks kunt kopen. Bij een van de pottenbakkers in het dorp kun je zelfs je eigen servies laten maken.

Lacoste

Lacoste, waar de beruchte Markies de Sade in de achttiende eeuw op zijn inmiddels vervallen kasteel nogal uitbundig bezig was, is nu een vredig, autoloos dorpje. De vermaarde modeontwerper Pierre Cardin heeft inmiddels een deel gerestaureerd en organiseert in de steengroeve ’s zomers een muziek en theaterfestival.

Marseille

Marseille, stad van de pastis, Le vieux Port en de Bouillabaisse bij Michel!

Abbaye du Thoronet (30 min.)

Hier ligt de indrukwekkende kerk van de cistercienzerabdij met een perfecte akoestiek; u kunt een deel van het klooster bezichtigen en op zondag om 12.00 u. is er een mis.

La Roque d’Antheron (45 min.)

In juli-aug. dagelijks pianoconcerten in de feeërieke kasteeltuin.

Roquebrune-sur-Argens (75 min.)

Vanaf april t/m eind september kunt u op de iets buiten het dorp gelegen Ferme de Rocher, uw eigen groenten en fruit gaan plukken. In het “poule-house” kunt u zelf eieren rapen.

Taradeau (35 min.)

Een ezelzwerftocht onder leiding van een wijnboer met stops voor een glas witte wijn met pain d’epices, halverwege een picknick met geitenkaas en u gaat naar huis met noga en honing die onderweg te koop zijn!

Dan weer uitrusten

Na de ontspanning en de beleving van al deze uitstapjes is het heerlijk uitrusten in Le-Coq-qui-Rit en het Atelier en keert  het trage ritme van de Provence weer terug!

Foto’s van aktiviteiten in de omgeving

Foto van vakantiehuisje in Rians, Frankrijk - Festival du piano Foto van vakantiehuisje in Rians, Frankrijk - Fete de la Courge 1 Foto van vakantiehuisje in Rians, Frankrijk - Fete de la courge 2 Foto van vakantiehuisje in Rians, Frankrijk - Opera in het dorp Foto van vakantiehuisje in Rians, Frankrijk - Rians Kerk Foto van vakantiehuisje in Rians, Frankrijk - Rians Kerk 2 Foto van vakantiehuisje in Rians, Frankrijk - Rians toegangspoort